Oamenii care știu cum să fie lideri eficienți au primit cu siguranță multe sfaturi de la diferite feluri de oameni. Unele sfaturi poate au fost bune, altele proaste, iar unele pot fi neașteptat de folositoare. Sfaturile vin câteodată de la un lider eficient și totuși acele idei pot fi false. Oamenii aflați în poziții de leadership ar trebui să-și verifice ocazional abilitățile de lider, fără să cadă în capcana subaprecierii. Iată câteva minciuni sau gânduri negative specifice liderilor eficienți:

  • “Nu sunt la fel de bun ca alți lideri, iar afacerea mea este mai slabă decât a competitorilor.”

Orice lider eficient a simțit acest lucru la un moment dat. Cu toții ne îndoim, uneori, de noi înșine. Agresivitatea rețelelor sociale poate duce foarte ușor la descurajarea abilităților de conducere. Potrivit unei cercetări publicate în ” The New Yorker”, cu cât oamenii își petrec mai mult timp pe Facebook, în detrimentul creării active de conținut și asumării acestuia, cu atât crește nivelul de invidie. Iar efectul – rezultatul  binecunoscutului socio-psihologic al comparației sociale. Aceasta a fost exacerbată în continuare de o asemănare generală a paginilor de Facebook cu deținătorii acestora: deoarece elementul de comparație îl constituie identificarea cu celălalt, descoperirea realizărilor acestuia doare și mai tare. ” Atunci când vezi succesul altor lideri eficienți, ajungi să te îndoiești de propriile abilități de leadership. Aceia care știu însă cum să fie lideri eficienți sunt capabili să rămână sinceri cu ei înșiși și să continue procesului de dezvoltare. Steve Jobs spunea “Scopul nostru (la Apple) nu este să fim mai buni decât adversarii,  ci să fim diferiți”.

  • “Pentru a ajunge și rămâne în frunte, trebuie să urmez cele mai populare sfaturi.”

Pe langă comparație socială, social media aduce o multitudine de sfaturi și informații puse la dispoziție de experți și guru autoproclamați.  Acest lucru inspiră o nevoie constantă de a urma “cele mai bune practici”, care, de fapt,  nu sunt deloc cele mai bune. Potrivit unui articol publicat în “Forbes”,  “Nu există un exemplu mai relevant pentru mentalitatea de turmă decât cel al bunelor practici, iar așa-numita bună practică își pierde valoarea în secunda în care este etichetată astfel. Prin definiție, cele mai bune practici își păstrează statutul asigurând-se că oamenii/procesele urmează aceleași metodologii. Nu te poți diferenția acceptând uniformitatea.” Cei care se pricep la leadership inovează în mod constant și caută în permanență o nouă practică. Nu există niciun motiv pentru care liderii eficienți să simtă nevoia de a urma turma.

  • “A învăța este singura strategie pentru leadership-ul eficient.”

În primul rând, a învăța și a dezvolta abilitățile de leadership sunt lucruri fundamentale dacă vreți să deveniți un lider eficient. Dar un bagaj uriaș de cunoștințe este nefolositor dacă nu este niciodată aplicat. Puteți aduna toate informațiile din lume, dar dacă nu le puneți în practică, nu vă vor ajuta la nimic și veți ajunge la suprasaturație. Cea mai bună modalitate de dezvoltare continuă este ca pe măsură ce învățați, să puneți în practică informația acumulată, să învățați ceva mai mult din experiență, iar apoi să învățați ceva complet nou. Cercetările psihologice spun că “oamenii care au învățat cum să stăpânească acest proces și-au dezvoltat materia cenușie, acea parte a creierului asociată cu memoria vizuală. Atunci când au încetat să pună în practică aceste noi abilități, materia cenușie a dispărut. Această știință de a folosi informația presupune un proces cunoscut sub numele de întreținere a creierului. Anumite informații din creier se mențin, în timp ce altele se pierd. Dacă vreți să păstrați noile informații,  exersați și repetați.” Puteți citi oricât de mult vreți despre cum să fiți un lider eficient, dar până puneți în practică ce ați citit, vor fi doar simple informații.

  • “Eșecul nu este o opțiune.”

Mark Cuban spunea într-un interviu: “Nu contează de câte ori eșuați. Fiecare ratare te face mai bun, mai puternic, mai deștept și este suficient să reușești o singură dată. Doar o dată. Toată lumea te va considera instantaneu un om de succes, iar tu te vei simți norocos. Nu aș fi ajuns aici dacă nu aș fi eșuat…de atâtea ori. Binele și răul fac parte din ecuația succesului. Nu aș schimba nimic din tot ce a fost.” Secretul nu este acela de a evita eșecul, ci înțelepciunea de a învăța din acest eșec, iar cei care știu să fie lideri adevărați au învățat cum să greșească în mod corect. Liderilor eficienți nu le este teamă de eșec; dimpotrivă,  și-l asumă. Pentru ei, insuccesul este doar un pas către succes. Este ușor să respingi eșecul, dar liderii adevărați știu să învețe din greșeli și să implementeze ce au învățat în runda următoare.

Este ușor să-ți pătrunzi în minte, să îți urmezi propriile sfaturi și să te descurajezi gândind că trebuie să faci lucrurile într-un fel sau altul. Liderii eficienți știu că orice sfat trebuie privit cu un anumit scepticism, mai ales propriile idei fixe. Nu lăsați aceste minciuni și prejudecăți să stea în calea unui leadership eficient, influențându-vă în mod negativ abilitățile.

Voi ați descoperit care sunt minciunile pe care vi le spuneți de obicei? Dar ideile fixe?