Gândiți-vă la abilitățile de lider pe care le auziți de la speakeri în cadrul conferințelor, despre care citiți în cărți sau blog-uri de leadership sau pe care le studiați în programe de training.

Probabil că lista voastră include următoarele atribute: vizionar, pasionat, disciplinat, care îi inspiră pe ceilalți și are principii morale bine definite.

Acestea sunt foarte importante, dar există o serie de abilități mult mai puțin menționate, dar care au un rol uriaș în determinarea succesului unui lider de-a lungul vieții, și anume:

  1. Abilitatea de a ierta

Un șef răzbunător își sabotează propria echipă.

Atunci când un angajat comite o greșeală, șeful său are ocazia să-i ofere feedback și să-l ajute să învețe cât mai mult din acea experiență. Alți angajați pot să învețe doar observând. Greșeala comisă l-a costat mult pe angajatul respectiv sau acesta a fost iertat? Dacă liderul unei echipe nu acceptă  și nu iartă eventualele greșeli, toți angajații vor învăța să fie mai precauți înainte să contribuie cu noi idei.

  1. Optimism

Probabil că fraza descriptivă cel mai des întâlnită alături de numele lui Ronald Reagan, recunoscut pentru abilitățile sale de leadership,  este “atitudine pozitivă”. O căutare  pe Google în limba engleză care să conțină “Ronald Reagan” și „positive attitude” va găsi  aproape 200.000 de rezultate.
Ce trebuie reținut de aici este că o atitudine pozitivă și plină de optimism îi va face pe oameni să vă urmeze și îi va încuraja să se implice mult mai mult pentru îndeplinirea obiectivelor comune.

  1. Modestie

O greșeală pe care o fac mulți lideri este de a confunda încrederea în sine cu aroganța. Încrederea în sine este absolut necesară liderilor pentru a putea să îndeplinească obiectivele și să îi inspire pe ceilalți, dar aceasta trebuie temperată cu modestie. În caz contrar, cuvintele de  laudă pentru propria persoană și acțiunile arogante vă vor contura o imagine negativă , îndepărtându-i pe ceilalți.

  1. Bunăvoință

Știrile ne bombardează zi de zi cu povești despre oamenii care au obținut succesul prin punerea pe primul loc a interesului personal.
Dar, adevărații lideri se vor ocupa mereu de binele celor din jur.  În loc să se folosească de ceilalți oameni pentru a obține avantaje, aceștia vor face tot posibilul pentru a-i ajuta.

  1. Compasiune

Liderii au abilitatea de înțelege cum se simt ceilalți în situații dificile. Această capacitate emoțională le permite oamenilor să descopere sinceritatea și bunăvoința liderilor adevărați atunci când oferă feedback constructiv, coaching sau orice alt fel de ajutor.

Compasiunea lor îi ajută, totodată, să rezolve conflictele și să gestioneze relațiile interpersonale din echipă.

  1. Stabilitate emoțională

Oamenii vor să urmeze un lider pe care se pot baza, unul care rămâne stăpân pe situație în cele mai dificile momente. Liderii care dețin controlul asupra propriilor emoții în momente critice sunt cei care oferă echipei destul timp de gândire pentru a putea lua în final cele mai bune decizii colective.

 

 Sursa: eremedia.com