Integrarea team building-ului în cultura organizațională a companiei începe cu angajații individuali care se implică. Angajații implicați sunt mai fericiți la locul de muncă și în mod constant fac chiar mai mult decât ce li se cere. Totodată, ei îi incurajează și pe ceilalți angajați să se implice și să fie mai productivi. Cel mai important, acești angajați sunt mândri să facă parte din compania lor și există șanse mai mari să rămână pe termen lung în compania respectivă. Nu există un simplu set de acțiuni necesare pentru a crește nivelul de engagement. Va trebui să identificați oportunitățile, să simplificați soluțiile, să acționați și să-i mențineți pe oameni responsabili față de politicile pe care le instituiți.

Dacă vreți să creați o atmosferă ce dezvoltă engagement-ul, trebuie să:

  1. Evaluați angajatul – Angajatul ideal este cel care se implică în totalitate în munca sa și care îți depășește așteptările în mod constant. Acesta nu doar că își îndeplinește propriile obiective, ci și îmbunătățește performanța la locul de muncă a celor din jur. O bună abordare este să comunicați cu angajatul și să-l întrebați: Ce poate fi îmbunătățit? Ce ai nevoie? Ce ar trebui să începem sau să încetăm din a face?
  2. Evaluați liderul – În primul rând, menținerea unui nivel crescut de engagement al angajaților face parte din obligațiile fiecărui lider, la orice nivel. Dacă vreți să ajutați la creșterea eficienței liderilor din companie, trebuie să identificați acele calități legate de leadership care sunt cele mai importante pentru motivarea angajaților. Căutați feedback despre fiecare lider de la șeful direct, de la colegi sau din rapoarte. Comparați abilitățile și comportamentele liderului cu așteptările companiei. După, rezolvați problemele de leadership prin măsurarea nivelului de performanță la locul de muncă, feedback și coaching.
  3. Evaluați echipa – Fiecare membru al echipei aduce ceva unic echipei. Este important pentru manageri să înțeleagă talentele individuale ale fiecărui membru și cum interacționează seturile lor de abilități. Odată ce înțelegeți aceste lucruri, devine mult mai ușor să faceți ajustări în mediul de lucru actual. Felul în care echipa lucrează împreună influențează în mod direct productivitatea companiei. Cu o înțelegere completă a variației dintre puncte tari și slăbiciuni, managerii pot fi capabili să facă ajustările potrivite pentru a maximiza eficiența.
  4. Creați o cultură organizațională ce valorifică engagement-ul – Cultura organizațională este unica personalitate a companiei: valorile de bază, etica și regulile care ghidează comportamentul. Comunicarea unei viziuni clare despre viitor este crucială. Angajații implicați au nevoie de o cultură organizațională stimulantă, o întoarcere a investiției pe care o depun în companie și leadership din partea oamenilor pe care îi respectă. Aceste trei elemente vor asigura faptul că angajații rămân implicați și productivi pe durată angajării în compania dumneavoastră.
  5. Lucrul în echipă este răsplătit și recunoscut – Chiar dacă realizările individuale sunt foarte importante, ideile și sarcinile realizate în echipă sunt lucrurile care susțin team building-ul. Încurajați membrii echipei să lucreze împreună pentru a veni cu cele mai buni idei și răsplătiți-i atunci când reușesc să facă asta.

Brand-ul unei companii este ceea ce aduce loialitate din partea clienților.  Recrutarea, selecția, pregătirea, dezvoltarea și plănuirea succesiunii sunt procesele ce fac parte din brand. Gândiți-vă la acestea ca la mijloace pentru a păstra cei mai buni oameni și pentru a-i dezvolta în viitor. Atunci când vă îmbunătățiți procesele actuale prin utilizarea modelelor de predicție a performanței și de compatibilitate cu postul, iar după le oferiți aceste date managerilor pentru a se folosi de ele, veți accelera performanța și veți îmbunătăți fidelitatea față de brand-ul de angajator. Este de asemenea important ca team building-ul să nu fie doar o activitate pe care o efectuați doar o dată pe lună. Este ceva la care ar trebui să munciți în fiecare zi pentru a-l integra în cultura organizațională a companiei dumneavoastră.

Compania voastră ce face pentru a susține team building-ul?