Dacă sunteți cu adevărat buni în ceea ce faceți, nu este o surpriză faptul că doriți să atingeți obiective mai înalte.

Un proiect mai mare. O problemă mai complicată. O echipă formată din mai mulți oameni. Un loc de muncă mai de durată.

Așa ajungeți să creșteți, să învățați lucruri noi, să vă simțiți mai bine și ,să sperăm că în același timp, să  aduceți ceva în plus companiei. Dar ce se întâmplă atunci când responsabilitatea pe care ați cerut-o în plus pare copleșitoare?

Câteodată, ceea ce vă doriți  poate ajunge să fie mai mult decât puteți duce. Dacă simțiți că nu faceți față responsabilității pe care v-ați asumat-o de curând, acestea sunt cele trei lucruri pe care trebuie să vi le amintiți:

  1. Țineți minte că dacă cereți ajutor, nu înseamnă că sunteți slabi.

În primul rând. Cererea de ajutor nu este slăbiciunie – este sensibilitate.

Dacă vă gândiți să cereți ajutor pentru a vă descurca cu noile responsabilități, este ușor să vă imaginați cum colegii vă subapreciază sau cum șeful vă zâmbește superior spunând “Ți-am zis eu”.  Aceste presupuneri se bazează pe frica de a fi judecați de către ceilalți și de a vi se spune că nu sunteți destul de buni.

Uitați de asta! Ați ajuns destul de departe. Și ați reușit să ajungeți aici făcând alegeri, iar câteodată, alegerea de a cere ajutor este cea mai bună, înțeleaptă și inspirată mișcare pe care o puteți face.

  1. Țineți minte că voi decideți cum se fac lucrurile.

Acum aveți și mai multă responsabilitate. Dar nu intrați în panică. Sentimentul de panică apare doar atunci când credeți că totul trebuie făcut pe cont propriu sau atunci când exagerați și vă gândiți că va fi imposibil să vă concentrați și să rezolvați situația.

Faptul că reponsabilitatea este acum pe umerii voștri înseamnă că puteți să decideți cum vreți să faceți lucrurile. Puteți alege să aduceți oameni în plus în echipă sau să-i identificați pe cei cu anumite abilități. Puteți face un plan realist în loc de unul intangibil. Puteți împărți o parte din sarcini cu ceilalți angajați sau puteți cere sfatul managerului superior. Puteți fi lideri adevărați și puteți să comunicați clar care sunt riscurile și oportunitățile.

Voi dați tonul. Și puteți alege să nu intrați în panică.

  1.  Nu vă gândiți că veți fi judecați

Oamenii vă vor judeca indiferent ce veți face. Acest lucru se întâmplă la toate locurile de muncă. Angajații judecă managerii. Managerii judecă echipele. Echipele judecă deciziile luate la un nivel mult mai înalt. Procesul de a judeca pe cineva apare mereu în cazul ierarhizării – și nu există nimic ce puteți face legat de asta.

Cu mai multă responsabilitate pe umerii voștri, este ușor să vă lăsați pradă acestor critici și să începeți să luați decizii bazate pe speranța că veți fi judecați într-un mod favorabil. Evitați să luați o decizie știind că oamenii vă vor critica? Alegeți un plan sigur și obișnuit, în loc de unul nonconformist care presupune factori de risc?  Ați risca să vă distrugeți reputația sau poziția printr-o decizie care ar stârni dispute?

Luarea deciziilor bazate pe felul în care veți fi judecați nu este reponsabilitate. Este frică. Poate chiar lașitate.

În schimb, cum ar fi dacă ați reuși să înlăturați eventualele critici și să vă concentrați spre rezultate excepționale?

Asta înseamnă încrederea în sine – să vă stabiliți un tip de comportament și să aveți încredere în asumarea acestuia. Nu să vă comportați  în funcție de ce cred ceilalți sau în funcție de posibile neplăceri .

Și poate că aceasta este regula de aur atunci când vine vorba de reponsabilități mai mari: drumul te dezvoltă mai mult decât destinația.

 

 

Sursa articolului:  www.themuse.com

 

 

 

 

Sursa articolului :www.themuse.com