Realistic  vorbind, noi trăim în prezent. Ne putem gândi la experiențe din trecut și putem visa la posibilități viitoare, dar nimeni nu se poate îndoi de faptul că prezentul este singurul pe care îl putem influența. Prin urmare, trebuie să fim cât mai productivi posibil în momentul actual.

Dacă vă dați silința în prezent, acest lucru vă va aduce beneficii în viitor pe măsura efortului. Obiectivele sunt o parte cruciala a dezvoltării încrederii de sine deoarece îți oferă putere și siguranță. Îți permit să îți asumi controlul asupra vieții tale personale și profesionale și să le trăiești la maximum. Chiar mai mult, dacă obiectivele tale sunt bine definite, acestea îți vor oferi claritate și direcție în orice moment.

Prioritizează-ți obiectivele acum! Investește în prezent pentru a obține un viitor mai bun.

Aceste obiective te vor face să uiți de viitorul imaginat. El există totuși doar în mintea ta. Dedică-te complet circumstanțelor actuale pentru a-ți îmbunătăți viața cât de mult posibil.

  1. Setează-ți obiective în toate aspectele vieții tale.

Nu sacrifica sau neglija viata personală pentru a te concentra pe carieră. Împlinirea pe plan personal va ajuta și completa perfect planul profesional. Ia în considerare cel puțin următoarele aspecte în mod egal:

-Cariera și afacerile

-Dezvoltarea personală

-Prietenii și familia

-Finanțele

-Sănătatea

  1. Notează-ți obiectivele

Negru pe alb iți va fi mult mai ușor să vizualizezi ce ai de făcut. Îți vei putea reaminti foarte ușor ce încerci să obții. Pe hârtie, ele devin concrete, reale.

Nu te mulțumi cu o singură notița. Scrie și rescrie până când le poți vizualiza și ești entuziasmat. Gail Matthew de la Universitatea Dominicana susține  în cercetările lui că cei ce își notează obiectivele “obțin semnificativ mai mult decât cei ce nu fac acest lucru.”

  1. Creează o combinație de obiective la scară mare, mijlocie și mică.

Fă în așa fel încât să ai o multitudine de obiective de toate mărimile și rezervă-ți timp în fiecare zi să recunoști progresul pe care l-ai făcut spre oricare dintre ele, indiferent în ce fel. Până la urmă, nimic nu e mai satisfăcător decât realizarea unui țel la care ai lucrat mult. Fii mulțumit în fiecare zi de faptul că ești cu un pas mai aproape de realizări din ce în ce mai importante.

  1. Ilustrează-ți obiectivele

Instructorii programului “Dale Carnegie” au recomandat ilustrarea de fiecare dată a obiectivelor tale. Aceste imagini ar trebui să fie captivante, interesante ți pozitive pentru a-ți răsari în minte de fiecare dată când încerci să îți vizualizezi obiectivele. Am să va dau ca exemplu câteva ilustrări ale unor țeluri.

 

goals-resized-600 (1)

– Vreau să călătoresc

-Vreau să am siguranță materială

-Vreau să obțin o diplomă de master

 

  1. Planificarea nu este pasul final

Nu te pierde în entuziasmul planificării propriei vieți și nu face greșeala de a crede că acesta este singurul pas pe care trebuie să îl faci. Este crucial să îți planifici acțiunile din timp. Creează puncte de referință cu date pe care să le rezolvi timp de zile, săptămâni sau luni.

Cu obiectivele tale acum bine definite și acțiunile planificate din timp, ai o direcție clară în care să mergi și un optimism nou descoperit. Pană să apuci să realizezi, acest lucru va fi clar și pentru cei din jurul tău care îl vor observa pe noul “tu”, cel încrezător și sigur de propriul viitor.

Voi cum reușiți să vă atingeți obiectivele?